About Me

My photo
Saya seorang guru ICT di Putrajaya sejak tahun 2002.

Monday, May 25, 2009

today is my birthday!!

today is my birthday yg ke....???? tut...tut.... rahsia... awal 30 an laaa.. tua dah..
macam tak percaya ramai pulak di kalangan kawan2 guru yg ucap slmt hari jadi... conpius gak kjap... mcm mn diaorg tau.. bila ditanya, rupanya diaorg dpt dr facebook..lupa lak bila saya letak my real date of birth dlm facebook tu... pepe pun, thnx a lot kengkwn..

and as usual.. my bos, pn. roslina mior adhlan give me a gift...thnx a lot k ina.. kak ina memang pemurah... itu yg menjadikan kami2 semua segan kt dia....

sampai ptg td, tertunggu2 gak, kot2 my hubby this year bermimpi to give me something... bukanla mengharap tp kengkdg, terasa jeles org lain ada yg dilayan spt puteri di hari jadinya, asben menghantar kek dan hadiah smpai ke opis... but inilah realiti... mimpi tidak selalu menjadi kenyataan, and mungkin sudah sampai masanya utk saya tidak bermimpi lg kerana my hubby itulah sikapnya-tidak suka menghadiahkan!.

terfikir juga, setiap thn saya memberikn dia hadiah bday, kot2 this year, dia terfikir and teringim membalasnya...tapi itulah org kata... sewaktu memberi kita sepatutnya sembunyikan tangan, jgn mengharapkn sebrg balasan.... ikhlas memang la ihklas, tapi jauh di sudut hati, saya teringin menerima satu kotak berbalut kertas bunga2 dgn kad mesej romantik walaupun di dalamnya cuma hadiah sebatang berus gigi!!!

usahlah melayan perasaan... cukuplah dgn ucapan dan sebiji kek pd ptg td yg telah dibocorkan oleh haziq... thank u hubby.

lepas tu agak pelik pula bila my brother wish me hepi bday sebab selama 30 thn hidup saya ni dia tak pernah ingat my birthday!!.. eheh... whteverpun, tq.

4 comments:

NaD said...

HappY BElaTED bezday yg ke 30++ hahahahaha...cikgu sorry lah lambat wish cz saya nie jarang dah on9...

anys shukree said...

happy birthday cikgu,,
kalau kami masih sekolah kan..
pasti best nyanyi ramai2..

semoga cikgu dipanjangkan umur dan murah rezeki..amin..=)

MIZANA said...

tenkiu2... its ok..hepi belated biday pun xpe... tq nad, tq anis coz still ingat kt cikgu... terharu sungguh rasanya...sob..sob.. klu korang masih di sek, sure tuntut suh cikgu belanja KARIPAP izzati, confirm!! ehehe...pepe pun, tqvm. :) :)

NaD said...

owh tu semestinye...sape suruh ckg bet ngan kteorg...Tu lah hina lagi kelas kteorg tgk menang 11x tu record2...Wah cikgu terharu ke??? susah nk tgk cikgu terharu nie...