About Me

My photo
Saya seorang guru ICT di Putrajaya sejak tahun 2002.

Friday, May 8, 2009

Pendaftaran Lower 6 2009 - 11 Mei ini!

Pendaftaran pelajar2 baru untuk 6b pada ari senin depan... start balik la kesibukan saya ni... malas lak nak citer kt sini... asyik citer sal bz je.. macam org lain tak sibuk...kita je yg sibuk!!! ye tak? anyway... memang tensen ler...

Tadi mintak tolong afiq, tabliq and nizam siapkan buku program utk hari orientasi dgn pelajar lower 6... setakat ni feed back yg saya dpt dari x-studs p8(1), ramai juga yg berminat untuk sambung ke tg 6 bawah.. Alhamdulillah...

Adik2 sekalian, ke mana pun kaki anda melangkah, ke ipta, ipts, poli, kolej or tg 6... yg penting hati dan tekad anda... anda yg tahu apa sebenarnya yg anda mahukan... jgn ikut kawan, kerana kawan tidak akan menjadi penentu nasib dan rezeki anda... rezeki ada di mana2... ikhlaskan hati kita apabila kita mahu menuntut ilmu... tanamkan azam, kuatkan semangat, di mana pun anda berada selepas ini... itu lah diri anda yg anda usahakan.. 100% ke? 80% ke? 50% ke? Pastikan anda tahu apa yg anda mahukan... jadilah diri anda sendiri... tak perlu ikut perasaan, nanti mati... ikutlah kata hati yg positif kerana di situlah nanti permulaan hidup anda ke arah yg lebih sempurna....

6 comments:

CIKGU SUE said...

zana...selamat menyambut anak-anak baru...itulah dia specialnya seorang pendidik ni...setiap tahun bertambah anak ...hehe.;-) and for sure tugas pun bertambah...apa-apa pun, enjoy ur life coz life is so beautiful..

MIZANA said...

yelah kak su... tiap tahun je dapat anak baru..ehehe... alaa taknak la istilah anak, rasa tua sgt la pulak.. adik2 baru... ramai lak tu every year, pastu makin susut, tinggal la yg benar2 beriltizam kuat untuk berjaya melalui stpm... emm... guru memang seorang yg istimewa, di hati and diri ssendiri dan mungkin juga di hati orang lain...:):)

fafaz said...

mkin bertambah ramailah anak2 didik ckg kan?
heeee..;D

MIZANA said...

ye la fazren... makin ramai.. every year pun mcm ni... lepas semua dah kuar pegi uni or keje... seramai2 itu ada la 2-3 org yg masih ingat pd guru mereka ini... sob..sob..sob.. (sambil mengesat air mata)... xpelah... itu la nasib seorang guru... ada sorang dua yg sudi menegur pun dah ok..maklum la kadang2 mereka ni bila dah keje pegang jawatan dah besar,malu nak negur sbb yg jadi cikgu mereka ni.. makin tua pun masih bergelar guru lagi...:)

anys shukree said...

cikgu...
kami pelajar form 6 batch 2007 & 2008 xkan lupakan jase cikgu..
rindu nakal nakal dlm kelas ckgu..
nanti da masuk u da xboley nakal nakal..=(

MIZANA said...

tenkiu anis... berkat la ilmu kerna ingat pd cikgu nya :):)