About Me

My photo
Saya seorang guru ICT di Putrajaya sejak tahun 2002.

Friday, April 10, 2009

Banyak perkara perlu difikirkan

This week bz lagi??... byk perkara yg perlu sy settlekan... di sekolah, di rumah semua ada keje... melambak2 sampai tak terkejar kaki and tangan.... jalan pun dah tempang sebelah... semua yg dibuat x kena gaya... amik yg tu, yg ni pun nk kena settle, print yg ni, yg tu pulak nak kena serah dlm masa yg sama... adussshhh.. pening kepalo den ni aih.. cepat la den tuo kalau tak keno gayo ni...

Kepala dah rasa senget sebelah... jgn sy yg jd senget lepas ni sudah..ehehe... dalam minggu ni sy asyik membebel je kt pelajar2... masuk form6, bebel kt form6... bfore that dah bebel panjang kt form5 sebab x siapkan coursework utk multimedia scrapbook... arini masuk form4, 4stk, bebel pulak kt kelas ni sebab langsung tak bergerak untuk bertugas membersihkan kelas... pening2.... tak bebel. ada je benda x kena.. .nak bebel selalu, tak tahan pulak bdk2 ni kan... menyampah lak depa kt cikgu... padahal byk benda yg x dibuat...

Bila anta surat amaran pertama kt pljr yg kehadirannya byk 0, parent lak sibuk komplen kata depa anta anak2 depa ke sek... abis tu yg xde kt kelas tu kita panggil apa? klu mak bapa anta, tapi anaknya xde? ponteng sek or ponteng kelas? dua2 bleh jd... menyorok la kt mana2 tpt... emmmm.. sy pun x berani nk tuduh... xpe.. its okay... esok hari persekolahan sy akan jumpa dgn pelajar2 tersebut...

Keje sbg SU STPM pun tak abis2 jg... bukannya mengeluh.. cuma kdg2 rasa tak terdaya diri ini nak buat semua benda dlm masa yg sama.... bos2 atas dh lama mintak hard copy utk analisis STPM 08, saya tak berkesempatan nk print out byk2... okla, tadi dah anta kt opis, mintak kerani fotostatkan smpai 4 copies... pueh ati den... senang citer, bg yg tu pun ok dah...

Esok keje, tengahrinya ada kenduri arwah kt rumah adik ipar di kajang... xtau la sempat pegi pkul brp... sesi persekolahan tamat at 1.30... nak pegi sendiri ke kajang tu susah gak tu.. my hubby kata dia nk pegi dulu dgn anak2. Tgk la dulu macam ni... den masih penat and loteih coz tadi petang mesy guru meleret sampai 5.45 pm.... uwaaaa....waaaaaaaa....

oklah... nanti sambung lagi....

3 comments:

fafaz said...

cian cikgu..
:(

MIZANA said...

hemm...hem.. tima kacih la ye (tiba2 cikgu jd bebdk), adat la tu.. oneday kamu pun akan rasa pekara yg sama. :)

NaD said...

wah teruk ckg taun nie??? kesian2...np byk sgt keje ckgu??? nie mesti sebab ct pumila(nama sebenar dirahsiakn) yg selalu bising2??? kesian ckgu baik cikgu pindah kementerian je...ader menteri baru..jeng2...