About Me

My photo
Saya seorang guru ICT di Putrajaya sejak tahun 2002.

Wednesday, January 20, 2010

Ubahsuai rumah di Desa Bestari..


pintu dapur asal.. diubah jadi ruang antara dapur baru ke tpt mkn..


dapur lama diubah jadi ruang makan


ada lebihan tanah kt belakang, tmbah 10 kaki utk dapur baru..


proses2 ubahsuaian sedang dilakukan..


Salam... ini gambar2 rumah yg dalam proses ubahsuaian.. boleh tahan jugak kos ubahsuai ni.. terkejut seluruh urat saraf..ehehe..tapi ada yg lagi dahsyat.. smpai dah jadi lain dari rumah asal dh.. cantik la.. cuma kos nya taktau la cecah berapa puluh ribu.. ntah2 sama dgn kos beli rumah tu..ehehe. tapi kami cuma mampu buat macam ni je.. :):)






11 comments:

Anonymous said...

salak tinggi ek cikgu?? abes tu pindah skola arr??

MIZANA said...

ahah.. pindah la kot.. jauh nk travel tu.. tapi ingatkan syg anak murid.. mcm xnk pindah..emm..

ezad said...

Salam, agak2 berapa kos renovate belakang tu? saya pon beli rumah kat situ. plot 0140. belum siap. cadang pon nak renovate yard jadi dapor. contractor mana?

Anonymous said...

wsalam ezad.. takat ni renovate dapur+plaster syiling ruang tamu+2 bilik+table top cabinet ~~ RM27000... plot 0140 tu jln mana? berjiran la kita.

ezad said...

kos dapur sahaja tu berapa agaknya? tingkap bilik kat yard tu pecahkan atau biar jer? tingkap tandas cam ner? saya pon nak renovate cam tu so nak prepare ler budget. buat plan? contractor indon ke?

rumah saya yg baris belakang sekali dekat hutan tepi bukit tinggi tuh. maybe hujung tahun siap org awl tahun depan insyaallah.

MIZANA said...

saya x pasti nak agak sebab kontrakor tu bg pakej.. tapi rasanya kalau buat dapur je lg murah tu.. ntah2 dlm 20k je.. mahal skit sbb bumbung pun tutup batu tak guna bumbung biasa..konon2 nanti nk tambah bilik lg atas tu..

kontraktor tu melayu.. tapi biasala pekerja dia yg buat.. plan yg kena submit ke mps sume dia buat, so senang kita sediakan byrn je..

tingkap bilik biarkan je sebb ruang masih luas.. tingkap tandas pun biarkan je..nanti saya letak gambar lg mcm mn diaorg buat..

ok tu dah plan awal xpe rumah x siap lg pun ok..

ezad said...

memang teringin nak tengok gambar renovation dapor tu. saya pon plan nak buat slap je bumbung dapor. mana ler tau akan dtg bertambah anak so kena tambah ler bilik. last time saya tanya indon, dia nak ambik rm120 sekaki kos brg + upah. mahal betul. ada kawan kat kota warisan buat guna contractor cina ambik rm50 sekaki jer.

pasal tingkap tandas tu, tak busuk ke kalau tak buat saluran angin?

wife saya pon cikgu kat sek keb taman u sri kembangan. nak tanya, sk salak tu ok tak? dia nak mintak tukar situ

Anonymous said...

itu ler terfikir juga pasal bau tu.. tapi ada dia buat saluran angin kt bahagian dapur tepi tingkap atas..

oo org umah guru jg.. ok la tu.. ramai btul jiran cikgu.. kebetulan jiran sebelah umah saya pun guru sk salak.. nanti saya tanya dia mcm mn sek tu..

ariana said...

Kak, ada gambar umah yg dh siap renovate x? saya pun plan nk wat dapur kt yard tu. umah pun kt ctu gak..

Rafidah Husain said...

Salam agak murahla rasanya. Bole ke kalo saya nak no kontraktor tu? Email saya sofiey02@yahoo.com

ashikin salim said...

salam cikgu.

Boleh tak cikgu emelkan pada saya no contact kontraktor yg buat rumah cikgu. TQVM.

emel: ashikin1011@gmail.com