About Me

My photo
Saya seorang guru ICT di Putrajaya sejak tahun 2002.

Friday, July 18, 2008

Kenangan Terindah

Salam....

Pernahkah kalian kehilangan orang yang paling rapat? kehilangan itu pula yang berlaku dalam sekelip mata... akan ada sesuatu dalam hidup kita yang turut sama pergi bersamanya....

Saya telah kehilangan ayah yang dikasihi sekelip mata dalam suatu kemalangan jalan raya yang tidak diduga... setahun yg lalu.. tanggal 9 april 2007.. ayah saya telah meninggal dunia dalam kemalangan motosikal dan sebuah kereta. Kematian yg tidak diduga, tanpa sakit atau sebagainya... di dalam senyum dan tawa..arwah telah meninggalkan kami hanya dalam tempoh 2 jam..

Rasanya sesiapa yg pernah kehilangan org yg dikasihi di dalam keadaan begini yg akan merasai betapa sedih dan rindu yg tidak akan luput selamanya... bukan tidak menerima takdir dan ketentuan Tuhan... tetapi walau kita redha macam mana pun... sedih itu masih ada... hingga kini tiap kali melihat gambar arwah...melihat rumah separuh siap yg arwah tinggalkan.. gambar2 bersamanya sewaktu arwah masih hidup.. menjadikan saya cukup pilu... 30 puluh tahun lamanya saya mengenali arwah... seorang ayah yg amat penyayang.. baik hati dgn semua orang dan cucu-cucu yg hanya akan ditemui sewaktu anak2 balik bercuti.

Terlalu banyak kenangan indah jika ingin dilakarkan sebagai pengubat rindu kepada arwah... rasanya saya ingin scan semua gambar2 arwah dan jadikan sebagai satu video... sebagai pengubat rindu emak dan adik2 serta cucu2 kepada arwah ayah...

Ayah ... pergi mu tiada galang gantinya.. kehilanganmu amat dirasai saban hari.. semoga hidupmu di sana dicucuri rahmat dari Ilahi... kami amat menyayangimu ayah.


No comments: