About Me

My photo
Saya seorang guru ICT di Putrajaya sejak tahun 2002.

Tuesday, September 8, 2009

Persiapan raya???

Persiapan raya lum mula pepe pun lagi... macam biasa kuih je yg siap dah... SIAP ORDER!!! ehehehheeh... tapi tak byk la, tahun ni bajet ciput nooo... sejak 2 menjak duit umah telah dipotong memang terasa betapa kempisnya sarung duit saya....

Baju raya kita tak pyah cakap laa... ada dah yg jahit awal tahun ni.. guna jerla yg tu jadi baju raya.. asben punya baju raya lagi dahsyat, baju melayu beliau warna ijau yg raya 3 tahun lepas punya...kui...kui.. bukannya pakai sgt pun baju melayu tu.. ok la tu.. gilir2 baju melayu yg ada 3 kaler tu, tahun ni ijau, tahun depan meroon balik, tahun lagi satu purple... then rotate balik ke ijau...ehehehe....

Anak2 nya baju raya.. adriana dah siap wat la... ejas skit je kain lebih2 tu jdi la baju kurung dia.. bukannya dia nak pakai baju kurung pun, kejap je nanti nak tukar baju lain... risau pulak nanti dia nak ke sekolah next year.. tak suka pakai baju kurung macam mana? Baju melayu haziq lum beli lagi.. yg tahun lepas dah tak bleh pakai.. bukan tak muat, elok je masuk sebab haziq kurus je cuma sluar and bajunya sudah senteng!!! pendek sebab haziq dah tinggi... so saya kena dapatkan yg baru la sepasang utk dia....

kasut raya? mak dah ayah ni tak payah nak fikir la... pakai je kasut yg ari2 bwk gi keje tu.. yg ptg anak2 ni... kaki pun cepat panjang budak2 ni.. .kena beli kasut raya baru la jawabnya.. takpelah.. saya tunggu gaji 10 sept nanti baru bleh pegi beli...

uwaaahhhh.. gaji sept 10 aribulan??? awalnya???? lepas raya ikat perut la kita.... emmmmm...

selamat berterawih semua.

8 comments:

fafaz said...

dwit raya lak cmner ckg?

hehe..

NaD said...

hahahahaha lawak lah raya cikgu taun nie???
sakit perut gelak...hahahaha
kesian husband cikgu...
ala pe susah lepas raya kn byk open2 house g citu je...hahahaha
xpown anak2 cikgu kn dapat duit raya pinjam dulu pastu byr balik lepas dapat gaji...
BETUL2 fafaz duit raya mcm cikgu???
ada peruntukan x???
bertaun tunggu nie...

MIZANA said...

duit raya utk korang xde la.. budak beso mana leh dpt duit raya.. dtg dlu umah cikgu.. ada byk duit raya kt tepi umah cikgu.. bleh tlg bersihkan...kui..kui...

NaD said...

Ceh...mane aci cikgu kteorg pown kanak2 gak...tp kanak2 rebina(betul xfafaz???)...hahahaha
Cikgu tu bukan duit raya...
cikgu raya mane taun nie??? if raya putrajaya sempat lah saya beraya di rumah cikgu if terengganu...
Harap maaf permintaan anda xdapat ditunaikan....hahahaha

MIZANA said...

hahaha.. cikgu raya kt banting.. umah somi... pahtu balik pjya amik baju balik trg lak..ehehe.. datang la after tu.. raya kan sebulan..

NaD said...

ceh makne nye still gak balik ganu lah nie...saya dapat cuti raya 1 semggu je cikgu....
klu cuti sem plak start bulan nov rasa nyer raya pown dah abis time tu...except lah klu cikgu nk buat open house SPECIAL utk saya hahahahaha...

MIZANA said...

bleh nad... wat re union form 6 2008, kt umah cikgu, wat jamuan cam dulu tu, korang masak.. cikgu sponsor air dgn tpt makan je...ehehe.. ok x? pahtu korang masak la cam raya, ada rendang, ketupat, lomang, dsb.

NaD said...

Nk buat tu bleh tapi cikgu jgn ajak cikgu2 lain segan rasanya klu kena jumpe diaorg...hehehe nnt saya discus ngan lee and the geng dulu...k TAPI....sanggup ke cikgu nk mkn masakan kteorg takotcikgu xberani je...hehehehe owh masak lemang senang je...nnt cikgu sediakn tmpt utk kteorg bakar lemang bleh ke???